Serie review : Missing – Saknad

Missing
Saknad
Acteurs: Helena Bergström Johan H:son Kjellgren Anna Bjelkerud Johan Widerberg
Regisseur: Colin Nutley

Hoofdcommissaris Maja Silver keert terug naar haar geboorteplaats in de Zweedse bijbelgordel om haar dochter te bezoeken. Niet lang daarna schokt een verschrikkelijke ontdekking de gemeenschap. Een jonge vrouw wordt dood op een snelweg gevonden. Is het een ongeluk, zelfmoord of een moord? Er wordt zoveel gemoord in kleine gemeenschappen. Zo sereen is het leven in een kleine gemeenschap dus toch niet.

Aflevering 1
Commissaris Maja Silver van de politie keert terug naar haar oude geboortestad om de relatie met haar dochter Rebecka aan te halen. Haar leven neemt een nieuwe wending wanneer een jonge vrouw dood op een snelweg wordt gevonden. Is het een ongeluk, zelfmoord of een moord?

Aflevering 2
De dode vrouw wordt geïdentificeerd als Mette Andersson, 22, uit Stockholm. In een gevecht verdwijnt ook een zestienjarig meisje. Nu zijn Maja en haar team gedwongen om de hele gemeenschap af te gaan. Het zal ongemakkelijk worden voor velen van de lokale bevolking.

Aflevering 3
De zestienjarige Emelie is nog steeds vermist. De politie graaft dieper in het leven van Ortsbornas, maar de kerk werkt niet mee. Eén meisje is reeds dood en er ontbreekt er één. Wie is de hoofdverdachte? In het midden van dit alles probeert Maja wanhopig haar eigen dochter terug te halen.

Aflevering 4
De hele gemeenschap is nu op zijn kop gezet, maar Emelie is nog steeds spoorloos verdwenen. De zaak blijkt enorm lastig te zijn en een oplossing is niet voor handen. Waar is zij? Wie heeft haar gepakt? Maja weet dat het vaak degene is waarvan zoiets het minst wordt verwacht.

Bogesund is een afgelegen plaatsje midden in de Zweedse Bijbelgordel. Zoals in de meeste dorpen valt er weinig te beleven… tot er wel iets gebeurt. Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden en even later verdwijnt een meisje. Bogesund wordt langzaam wakker.

Maya Silver, terug in Bogesund vanwege familieproblemen, krijgt de leiding van het rechercheteam. We volgen het onderzoek stap voor stap. De dorpsbewoners worden steeds onrustiger als lang verborgen geheimen worden onthuld. Kerk en religie blijken daarbij een grote rol te spelen.

Missing, of in het Zweeds Saknad, is gebaseerd op de gelijknamige tweede roman van Karin Anna Alvtegen. Deze Zweedse schrijfster is de kleindochter van politicus Gunnar Ericson, de broer van schrijfster Astrid Lindgren.

Het is een serie die langzaam op gang komt en eens deze op gang is is het ook al weer afgelopen. Eigenlijk net iets te kort. Leuke mini serie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.